Ontwerp

  Ontwerp

  Uw wensen, de ligging van de tuin en het budget vormen het uitgangspunt voor een tuinontwerp van Overbeek Hoveniers. Ook houdt onze creatieve en vindingrijke tuinontwerper rekening met de stijl van de bebouwing en de afmeting van de tuin. Door zijn grote kennis over planten, bomen en struiken, maakt hij u het kiezen gemakkelijk. Zo geniet u, ook na vele jaren, nog steeds van de tuin die ontworpen werd door Overbeek Hoveniers.

  Waarom Overbeek Hoveniers

  • Eén contactpersoon voor uw hele opdracht
  • Tijdens het aanleggen van de tuin wordt overlast tot een minimum beperkt
  • Optimale inzet van medewerkers met de juiste vakkennis voor elke opdracht
  • Exacte begroting, geen vervelende verrassingen achteraf

  Vakkundig en efficient

  De vakmensen van Overbeek Hoveniers spreken vooraf de werkzaamheden met u door. Ook het eventueel rooien van oude beplanting, aanleg van gazonbesproeiing en de voorbereiding voor aanleg van verlichting. Ze zijn servicegericht en sluiten elke dag af met een keurig opgeruimd terrein.

  Schetsfase

  Bij Overbeek Hoveniers bent u van harte welkom voor informatie en een eerste ontwerpschets. U krijgt antwoord op elke tuinvraag en een advies op maat. Bel voor een vrijblijvende afspraak want we maken graag een geschikt moment voor u vrij.

  Voorbereiding schetsfase tuinontwerp

  Neem voor een eerste ontwerp een kaart of plattegrond mee van uw perceel of kavel. Ook foto’s van de huidige situatie zijn zeer welkom. Het is bovendien handig als u al foto’s of plaatjes verzameld van tuinen die u mooi vindt. Het helpt ons om een schets te maken die past bij uw wensen en persoonlijke smaak.

  Inspiratie opdoen

  Misschien vindt u het moeilijk om u de nieuwe tuin, border of de terreininrichting, écht voor te stellen. Doe daarom bij Overbeek Hoveniers inspiratie op. Mede op basis van een richtlijn qua budget, leggen we u verschillende mogelijkheden voor. We stellen u vragen en leven ons zo goed mogelijk in. Daarna kan het schetsen van uw nieuwe tuin beginnen.

  Afspraak maken voor een tuinontwerp

  Mail of bel 0547 263 536 voor een vrijblijvende afspraak bij Overbeek Hoveniers in Markelo.

  Het Tuinontwerp

  De tuinontwerper van Overbeek Hoveniers leeft zich in, door goed te luisteren naar uw wensen en voorwaarden. Dit maakt dat het eerste ontwerp vaak al heel dicht bij het uiteindelijk plan komt. In het definitieve ontwerp staat precies, waar, welke materialen gebruikt worden. De beplanting wordt in een beplantingsplan uitgewerkt.

  Definitief maken van het tuinontwerp

  Voordat we het ontwerp definitief maken, hebt u de mogelijkheid om nog dingen te veranderen. Bent u helemaal tevreden met het tuinontwerp, dan stellen we de begroting voor u op. Na akkoord hierop, maken we een afspraak en gaan we aan de slag.

  Nu: Laat gratis uw tuin ontwerpen! (Vraag naar de voorwaarden voor een gratis tuinontwerp).

  Beplantingsplan

  Helemaal tevreden met het ontwerp voor uw tuin? Dan maken we een beplantingsvoorstel. Overbeek Hoveniers houdt rekening met eigenschappen en combinatiemogelijkheden van planten. Ook de kleuren en bloeiperioden spelen een belangrijke rol.

  Zelf een beplantingsplan maken?

  Misschien maakt u liever zelf een beplantingsplan. We geven u daarvoor graag enkele tips. In tuincentra is de kans namelijk groot dat u door ‘de bomen het bos niet meer ziet’. Bovendien bestaat de kans dat u zich daar laat verleiden door mooie planten die op dat moment bloeien of in de aanbieding zijn.

  Kies de goede mix

  Wilt u echt plezier van uw tuin, dan is het belangrijk om planten te kiezen die mooi zijn én bij elkaar passen. Overbeek Hoveniers legt graag tuinen aan die het hele jaar aantrekkelijk zijn. Daarom vinden we de keuze van een goede mix erg belangrijk.

  Praktisch stappenplan

  We geven u graag tips voor het selecteren van de beplanting. Gebruik daarvoor dit praktische stappenplan. Door dit te volgen, kiest u de juiste planten voor elke plek. Het stappenplan bestaat uit 4 onderdelen:

  • Stel beheergroepen samen. Een beheergroep is een groepje planten dat dezelfde verzorging nodig heeft. Zo’n beheergroep kan bestaan uit één of enkele soorten planten. Benoem het beeld en de functie van elke groep.
  • Bepaal hoeveel en welke ruimte elke beheergroep mag innemen.
  • Selecteer planten op basis van geschiktheid. Dus: zijn het vaste planten, zijn ze winterhard, kunnen ze in de volle zon of moeten ze juist in de schaduw, hebben ze veel of weinig vocht nodig…
  • Kies planten die u mooi vindt en die mooi combineren.

  Beplantingsplan laten maken

  Twijfelt u over uw keuzes in het beplantingsplan? Of wilt u dat wij een beplantingsplan voorstellen? De mensen van Overbeek Hoveniers doen het graag voor u.

  Landschapsinrichting

  Bij regelingen als ‘Rood voor Rood’ en ‘Functieverandering van gebouwen in het buitengebied’, hoort ook het verbeteren van de ruimtelijke kwaliteit. Bent u bezig met ‘Streekeigen huis en erf’ of een vergelijkbare regeling?Overbeek Hoveniers adviseert en helpt u graag bij realisatie van landschapselementen en nieuw groen, passend binnen de voorschriften.

  Streekeigen huis en erf

  U vindt het belangrijk dat uw erf, boerderij en/of bijgebouwen een streekeigen karakter behouden. De regeling Streekeigen huis en erf helpt u daarbij. Overbeek Hoveniers is goed bekend met de voorwaarden en de kansen van deze regeling en adviseert u dan ook graag. Neem voor meer informatie contact met ons op.

  Rood voor Rood

  In Overijssel geldt de regeling `Rood voor Rood met gesloten beurs’. In Gelderland `Functieverandering van gebouwen in het buitengebied’. Elke gemeente mag, met eigen voorwaarden, daar invulling aan geven. Zo werken sommige gemeenten met een puntensysteem. In andere gemeenten kijkt men vooral naar het resultaat van het totale plan.

  Verbeteren ruimtelijke kwaliteit

  Het doel van de regelingen is gelijk. Namelijk het verbeteren van de ruimtelijke kwaliteit in het landelijk gebied. Inzet is de sloop van landschapsontsierende bebouwing.  Daarvoor in de plaats voegt u zogenaamde ‘landschapselementen en nieuw groen’ toe. Overbeek Hoveniers kent de beperkingen maar zeker ook de kansen die ‘investeren in ruimtelijke kwaliteit’ u bieden.

  Ontwerp en aanleg

  Hebt u vragen over de regeling, nodig Overbeek Hoveniers dan eens uit voor een oriënterend gesprek. We maken graag een ontwerp en adviseren over aanleg van een singel of houtwal, een bomenrij of retentie. Ook kunt u Overbeek inzetten voor het planten van hagen en fruitbomen en het plaatsen van afrasteringen en houten hekken.

  Afspraak maken

  Mail of bel 0547 263 536 voor een vrijblijvende afspraak en advies op maat.