Tuinaanleg

  Tuinaanleg

  Vraag voor aanleg van een kleurrijke border, een onderhoudsvriendelijke tuin of sierbestrating de vakmensen van Overbeek Hoveniers. Ze denken graag met u mee, werken efficiënt en hebben écht verstand van hun vak. Van grondwerk en bestraten tot het plaatsen van hoogwaardig plantgoed en de aanleg van een waterpartij.

  Waarom Overbeek Hoveniers

  • Eén contactpersoon voor uw hele opdracht
  • Tijdens het aanleggen van de tuin wordt overlast tot een minimum beperkt
  • Optimale inzet van medewerkers met de juiste vakkennis voor elke opdracht
  • Exacte begroting, geen vervelende verrassingen achteraf

  Vakkundig en efficient

  De vakmensen van Overbeek Hoveniers spreken vooraf de werkzaamheden met u door. Ook het eventueel rooien van oude beplanting, aanleg van gazonbesproeiing en de voorbereiding voor aanleg van verlichting. Ze zijn servicegericht en sluiten elke dag af met een keurig opgeruimd terrein.

  Grondwerk

  Overbeek Hoveniers beschikt over moderne machines voor uitvoering van alle grondwerk. Door te zorgen voor een luchtige, kruimelige, bodemstructuur zullen de wortels zich na de aanplanting optimaal ontwikkelen.

  Waarom is goede grondbewerking zo belangrijk?

  • Gunstig voor het ontwikkelen van de wortels en het opnemen van water
  • Gezond voor de beplanting, en dat ziet u!
  • Het voorkomt verzakking van de tuin en de bestrating

  Kabels en drainage

  Overbeek Hoveniers gaat veilig om met bestaande of nieuwe bekabeling in de grond. Ze zorgen voor het omleggen of aanbrengen van nieuwe elektriciteitsdraden voor verlichting van de tuin. Indien gewenst leggen zij ook drainage aan.

  Advies over grondwerk

  Wilt u meer informatie over grondwerk? Kom gerust eens langs, we adviseren u graag.

  Straatwerk

  Passende bestrating is als een sierraad voor uw de tuin en als de omlijsting van uw woning of bedrijfspand. Bij Overbeek Hoveniers begint sierbestrating dan ook met een goed doordacht en fraai ontwerp.

  Gewenste uitstraling

  Bestrating bepaalt de sfeer in de tuin. Het maakt nogal een verschil of u kiest voor tegels van natuursteen, voor oude waaltjes of strakke betonklinkers. De vorm; slingerend of recht, hoogteverschillen en eventuele patronen waarin we stenen leggen, werken allemaal mee aan het totaalbeeld.

  Praktisch en mooi

  Overbeek Hoveniers legt graag sierbestrating aan die naast het oproepen van een bepaalde sfeer, ook heel praktisch en nuttig is. We laten u graag verschillende, mooie voorbeelden zijn van referentietuinen.

  Straatwerk Overbeek Hoveniers

  • Grondwerk
  • Projectmatig, machinaal bestraten
  • Machinaal egaliseren door middel van lasergestuurde technieken
  • Legwerk stenen door middel van steenlegklemmen
  • Levering van vrijwel alle soorten stenen
  • Vernieuwing bestrating
  • Herbestrating
  • Opritten, pleinen, wegen, erven
  • Duurzaamheid en kwaliteit

  Reparatie van bestrating of herbestrating

  Ook voor het repareren of uitbereiden van bestaande bestrating kunt bij ons aankloppen. Overbeek Hoveniers werk met ambachtelijke stratenmakers voor sierbestrating en reparatiewerk. Voor herbestrating zetten we, waar mogelijk, modern materieel in voor het efficiënt en degelijk werk.

  Bouwkundige werken

  Denk bij ‘bouwkundige werken’ vooral aan het de aanleg van een mooie vijver, het plaatsen van gemetselde bloembakken of een pergola. Doe inspiratie op bij Overbeek Hoveniers en vraag ons naar de mogelijkheden.

  Maatwerk voor uw tuin

  Overbeek Hoveniers maakt graag iets bijzonders van uw tuin of bedrijfsterrein. In het ontwerp daarvan, is het goed mogelijk elementen op maat te leveren. Wat dacht een van een mooie natuurvijver, een deels bovengrondse vijver of een gemetselde bloembak. Ook een prieel, een overkapping of beschutte plek voor uw hottub hoort tot de mogelijkheden.

  Inspiratie opdoen

  Kijk ook eens bij Outdoorliving of kom vrijblijvend langs voor een afspraak bij Overbeek Hoveniers in Markelo.

  Erfafscheiding

  Als u in de tuin zit of ligt, wilt u graag (enige) privacy. Een beschutte plek zonder dat voorbijgangers of buren meteen ‘meegenieten’. Overbeek Hoveniers toont u graag de vele mogelijkheden voor tuinafscheidingen. Van een mooie volle heg tot een houten schutting of een creatieve variatie daarop.

  Kant en klaar hagen

  De ‘Kant & Klaar Haag’ bestaat uit een metalen raster dat begroeid is met planten. De beklede rasters staan in biologisch afbreekbare bakken. Uiteindelijk verteren deze bakken volledig in de grond. Geschikt hiervoor zijn wintergroene heesters (Hedera) en bladverliezende heesters, (Fagus en Carpinus). Overbeek Hoveniers levert de haag in verschillende afmetingen. Eventueel knippen wij de panelen ter plaatse op maat.

  • Afmetingen staalraster (Bekaert, leverancier van hoogwaardig staal)De rasters hebben een maaswijdte van 100 mm x 250 mm. Draaddikte: 5 mm1.20 (b) x 1.80 meter (h) = standaard1.20 (b) x 1.20 meter (h) op aanvraag leverbaar1.20 (b) x 1.00 meter (h) op aanvraag leverbaar

  Voordelig en flexibel alternatief voor de snelle haag

  Hoeft de haag niet meteen dicht te zijn, dan biedt Overbeek Hoveniers u een goed en voordeliger alternatief. We plaatsen betonstaalmatten tussen hardhouten palen. Ook deze constructie is zeer geschikt voor Klimop (Hedera’s). Voordeel: deze haag is net zo duurzaam maar aantrekkelijker geprijsd. Ook is deze haag op maat te maken en eindeloos uitbreidbaar. Wel duurt het wat langer voordat deze haag helemaal dicht is.

  Mobiele haag in een hardhouten bak

  Wilt u de ‘Kant & Klaar Haag’ niet in de grond zetten, dan plaatsen we deze graag voor u in speciale hardhouten bakken. De hardhouten bak is ideaal op uw terras maar ook in een showroom en op beurzen. Overbeek Hoveniers levert de hardhouten bak als bouwpakket of volledig gemonteerd inclusief haagelement.

  Covergreen

  Wilt u snel een groene bodembedekker? Een groen tapijt dat weinig tot geen onderhoud vergt? Dan is CoverGreen een ideale oplossing voor uw tuin. Overbeek Hoveniers levert en plaatst kant-en-klare bodembedekkers op matten van 40 x 60 cm. Onkruid krijgt geen kans en u combineert de bodembedekker eenvoudig met vaste planten of bollen. Covergreen is geschikt voor het bekleden van perken, een groenstrook, een groen talud of zelfs een compleet parklandschap.